Веган кюфтенца с червено цвекло

28/06/2017
Стейси
отСтейсиЧирак422441
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 921
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се сварява в подсолена вода, докато поомекне. Когато е готово се настъргва и изцежда с ръце - доколкото е възможно.

Картофите също се сваряват в подсолена вода и когато са готови се намачкват и прибавят към цвеклото. Нарязваме лука и добавяме в същата купа заедно със зехтин - на око.

Изсипваме подправките. Добавяме галетата и разбъркваме, докато сместа стане готова да се оформят от нея кюфтенца.

В намаслена тава редим оформените кюфтета, оваляни в галета и сипваме по няколко капки олио върху всяко.

Печем в загрята фурна на 250 градуса до готовност.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: