Осолена скумрия

12/08/2012
vladimir Petrovski
отvladimir PetrovskiНовак442133
"Вкусно мезе, приготвено с много мерак от истински майстор!"
  • Приготвяне
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо92 411
  • Преглеждания за месеца3339
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • скумрия - едра 4 - 6 бр/парчето е между 400 - 600гр/
  • сол - по 1 с.л. на скумрия
  • захар - по 1 с.л. на скумрия
  • черен пипер - смлян
  • копър - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и измита скумрия се подсушава и се натрива със захарта и солта равномерно отвън и отвътре. В коремчето поставяме копър.

Увиваме в амбалажна хартия или хартия за печене така, че рибата да може да диша. Слагаме я над шкафчето за зеленчуци в хладилника и забравяме за 7 дена, че там въобще има риба.

На седмия ден я изваждаме и консумираме като мезенце за изстудена водка или бира.

Гарнираме осолената скумрия с парчета тънко нарязан лук поръсен с копър и полят с лимонов сок и зехтин на вкус.

В добавка маслини без костилките.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.8
Общо 16 гласували
5 12
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: