Филенца от толстолоб в белтъчна коричка

12/06/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваГотвач31983781
"Като майсторите - хрупкава коричка и свежо филе "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 286
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • филе от толстолоб - 800 г /без кожа/
  • белтъци - 3 бр.
  • галета - 3 с.л.
  • черен пипер - 3 щипки
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибното филе, предварително почистено, на което кожата се отстранява, на парчета около 2 см широки. Поръсете парчетата със сол и със смлян черен пипер.

Всяко парче оваляйте в галета, а след това в разбит белтък.

Пуснете филенцата в тиган с незалепващо покритие да се пържат в сгорещено олио, като се обръщат по 3 минути от двете страни.

Поднесете по желание със свежа салата.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: