Пресни картофи с бекон, тиквички и сметана

11/06/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваАвтор2675881106722
"Пресни картофки, които се намират във вкусна и ароматна компания "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 934
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се пресните картофки, едрите се режат на две, малките остават цели с кората.

Намазва се тава с масло и нареждаме картофките, поръсваме с риган, сол, смрадлика, копър, сол.

Разтваря се бульонът в 200 мл гореща вода и сипваме при картофите. Печем в загрята фурна 200 градуса около 25-30 минути, докато омекнат.

В тиган с малко олио се запържва нарязани ленти бекон, тиквичка, обелена и нарязана на кубчета. Поръсват се с малко сол, черен пипер и копър.

Изваждам бекона, сипвам 1-2 с.л. вода и задушавам още малко тиквичката. Бекон и тиквичка се разпределят върху картофите.

Разбиват се яйцата, добавям готварската сметана и нарязани парченца от кашкавала. Заливаме картофките и връщаме във фурната да се запече още 20 минути на 200 градуса.

Сервираме топли със зеленчуци.

Рецептата е от кухнята на Еlti.

Добър апетит, опитайте няма - да сгрешите.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 9 гласували
5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: