Черешово тирамису

17/12/2019
Ivana Krasteva-Pieroni
отIvana Krasteva-PieroniИноватор374604202
"Разкошен десерт, който ще ви спечели титлата истински кулинарен гуру "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 694
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сложете почистените от костилките череши в малка тенджерка. Налейте виното, добавете 2 с.л. кафява захар и парчето канела, сварете плодовете около 10 минути. Отстранете съда от котлона и охладете.

Извадете плодовете, а течността прецедете. Излейте кафето в нея.

Пастьоризирайте жълтъците по следния начин: Сложете ги в малък съд, потопен във вода. Загрейте на котлона, като бъркате енергично жълтъците с телена бъркалка докато се сгъстят. Внимавайте да не ги направите на трохи. Отстранете и охладете.

В голяма купа разбийте маскарпонето с 2 с.л. пресята пудра захар. В друга купа разбийте на твърд сняг охладената сметана.

Към маскарпонето прибавете първо жълтъците, разбивайки с миксер. След тях на порции добавете сметаната. Хомогенизирайте добре получения крем.

Потопете една по една бишкотите в смесеното вино и кафе и ги наредете в подходящ съд. Разпределете отгоре черешите и върху тях изсипете крема. Оставете си малко от него и с щприц украсете тирамисуто. Поръсете с какао.

Оставете сладкиша в хладилник за 5-6 часа! Черешовото тирамису е уникално, опитайте го.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

4.9
Общо 16 гласували
5 15
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: