Паламуд с бяло вино и цитруси

07/06/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър322
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 567
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре паламуда и го нарежете на едри шайби. Добре ги поръсете със сол и черен пипер. Подредете ги в намазнена тава.

Над тях се разпределят нарязаните лук, чесън, магданоз и парченца масло. Залейте всичко с виното, посолете леко и поръсете с малко натрошени ядки. Отгоре подредете кръгчета лимон и портокал и покрийте тавата с фолио.

Направете 2-3 съвсем малки дупчици във фолиото и сложете да се пече за около 1 час и 15 минути в силно загряна фурна. Поднесете паламуда с бяло вино и цитруси леко охладен. [подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

4.5
Общо 8 гласували
5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: