Пуешки руладини

06/06/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваНовак3753322
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 247
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете пуешкото филе, разделете го на отделни пържоли и внимателно ги начукайте с дебелина до 1 см като внимавате да не ги скъсате. Така приготвените пържоли овкусете със сол и черен пипер и накиснете за 2 часа в прясно мляко. След това ги отцедете.

Нарежете гъбите на по-големи пърчета и измийте гроздовите семена. Ако използвате стафиди, предварително ги накиснете за няколко часа в сок, за да набъбнат.

Пасирайте заедно зехтина, портокаловия сок, портокаловата кора, орехите, чесъна, капки бяло вино, горчицата с малко сол и черен пипер.

С тази паста намажете пуешките филета отвътре, сложете по дължина гъби, гроздови зърна или стафиди и завивайте на руладини, които се завръзват със здрав конец.

Подреждайте руладините в тава, намазана с мазнина и долейте малко вода и виното.

Ако е останала от маринатата, добре намажете пуешките руладини и отгоре. Сложете ги да се пека в умерено загряна фурна за около 40-45 минути. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.3
Общо 6 гласували
5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: