Пуешки хапки в сос

05/06/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваНовак3753322
"Сметаново изкушение с пуешки хапки, което препоръчваме да поднесете със свежа салата и да консумирате в приятна компания!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо33 876
  • Преглеждания за месеца514
  • Преглеждания за седмицата334
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пуешкото месо на хапки. Загрейте масло с 2 с.л. зехтин и сложете пуешкото да се запържи равномерно заедно с цели скилидки чесън и малко мащерка.

След като хване лек загар, долейте 60 мл вино и изчакайте, докато се изпари и месото е готово.

Извадете го в чиния и в същия съд добавете останалото вино, горчицата, соевия сос и разбърквайки непрекъснато долейте сметаната.

Разбъркайте соса за кратко и овкусете с подправките.

Върнете пуешките хапки в тенджерата и след няколко минути снемете от котлона.

Поднесете пуешките хапки в сос с гарнитура от свежи зеленчуци.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.8
Общо 13 гласували
5 11
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: