Полски понички

25/05/2012
Илария
отИларияНовак1171205
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции15-20 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 284
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • захар - 2 с.л.
  • масло - 40 г краве
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч топло
  • мая - 1 ч.л суха
  • мая - 1/2 пакетче (20 г) прясна
  • яйца - 2 броя
  • ромова есенция - или ванилия
  • брашно - около 2 ч.ч + още малко за измесване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете захарта, мекото масло, топлото мляко, 2 вида мая и добре разбъркайте. Добавете яйцата, есенцията и брашното и замесете меко и хомогенно тесто, което не трябва да лепне. Оставете го да втаса на топло и да удвои обема си.

Разточете на кора втасалото тесто с дебелина около 1 сантиметър. С помощта на малка чаша изрежете кръгове и ги подреждайте в тава с хартия за печене.

Оставете отново да втасат до удвояване на обема си. След това изпържете поничките до кафяв загар в сгорещена мазнина (по-голямо количество).

По желание след като полските понички изстинат, ги напълнете с помощта на шприц със сладко, мармалад, шоколад и т.н.[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

4.8
Общо 8 гласували
5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: