Цаца в доматен сос

23/05/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваНовак3753322
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 969
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата61
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво измийте и почистете цацата. Сипете я в тава и леко я посолете, поръсете с черен пипер и прясно изцеден лимонов сок.

Загрейте мазнина в съд на котлона и запържете до омекване нарязаните лук на полумесеци, скълцания чесън, нарязаните на тънки кръгчета моркови.

Щом омекнат добавете двата почистени и ситно нарязания домата. След малко излейте и консервата домати и оставете да къкри на бавен огън за около 20 минути.

Накрая добавете подправки на вкус, нарязаните тънко по дължина кисели краставички и залейте рибата в тенджерата.

Прибавете отгоре резени лимон и скълцаните перца зелен лук. Леко разбъркайте и сложете да се пече в умерено загряна фурна за около 35 минути. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.2
Общо 5 гласували
5 1
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: