Гювечета със свинско и наденица

22/05/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваНовак3753322
"Вкусно месно гювече, в което между мръвките са скрити гъбки, картофи и кашкавал "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 431
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на хапки и и ги поръсете с малко сол и черен пипер. Тънката наденица навийте на 4 отделни колелца.

Загрейте мазнина в съд на котлона и запържете ситно скълцания лук, след малко и гъби. Нарежете почистените картофи заедно с чушките.

Намазнете 4 гювечета. На дъното на всяко сложете първо лук, после свинско, наденица, гъби, плочка сирене, чушки и най–отгоре нарязаните картофи.

Докато редите поръсвайте с подправки на вкус. Във всяко гювече сложете 1-2 с.л. доматени пюре и долейте по 20-30 мл вино.

Сложете капачетата и пъхнете гювечетата със свинско и наденица да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.

5 минути преди да извадите готовите гювечета, чукнете във всяко по едно яйце и доопечете. Извадете ги и бързо настържете отгоре кашкавал. [подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

3.6
Общо 7 гласували
5 1
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка: