Кюфтета със сос Тербелия

15/05/2017
Мария Симова
отМария СимоваГуру119260117516
"Само като усетят аромата и всички ще дойдат на масата, за да опитат тази кюфтета със сос Тербелия "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо38 484
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и запържете в малко олио до омекване. Прибавете разреденото с 1 с.л. доматено пюре и червения пипер, оставете на огъня докато се изпари водата на пюрето, премахнете от огъня.

След като се охлади, прибавете сместа към каймата, добавете яйцето, сварения ориз и подправките.

Омесете каймата добре и оформете кюфтета, оваляйте ги в брашно и ги пуснете едно по едно във вряща подсолена вода с дафиновия лист. Варите кюфтетата така за около 20 минути на слаб огън.

Пригответе си соса, като в 3 с.л. олио запържите брашното до лека промяна на цвета си. Залейте го с част от бульона на кюфтетата при непрекъснато бъркане.

Прибавете на тънка струя разбитото кисело мляко и оставете на слаб огън да поври за 10 минути, като периодично разбърквате.

В купа, разбийте яйцата и започнете с помощта на черпак да добавяте от соса към тях, при непрекъснато и енергично бъркане.

Поставете кюфтетата в голяма чиния за сервиране и отгоре ги залейте със предварително прецедения сос. Поръсете със ситно нарязан магданоз.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 9 гласували
5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: