Царевица на пара

21/05/2012
Dark Angel
отDark AngelНовак
"Ароматна и здравословна царевица, приготвена на скара, която може да хапнете, добавите към салатата или използвате за гарнитура!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо17 745
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • царевица - 400 г замразена
  • сол
  • черен пипер
  • оцет - 1 с.л.
  • масло - 60 - 80 г
  • копър - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замразената царевица се слага в кошничка за варене на пара. Ако нямате, може да използвате гевгир, за предпочитане метален.

Кошничката се слага в съд с вряща вода, в която не трябва да опира.

Отгоре всичко се захлупва с капака на съда и царевицата се вари за 10-15 минути.

Сваля се, прехвърля се в купа и се разбърква със сол, черен пипер на вкус, оцета, маслото и малко накълцан пресен копър. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.6
Общо 5 гласували
5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: