Селски ябълков пай

13/05/2017
Анелия Терзиева
отАнелия ТерзиеваПомощник Готвач1657541
"Първото парче, ще ви накара да се размечтаете за второ, а второто - да ви се прииска да изядете целия пай "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 513
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • ябълки - 4 - 5 бр. (в зависимост от големината им)
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 в.ч.
  • брашно - 1 в.ч.
  • бакплувер - 1 пакетче
  • кисело мляко - 3/4 в.ч.
  • олио - 3/4 в.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме млякото и олиото към тази смес и отново разбиваме добре.

Добавяме предварително пресятото заедно с бакпулвера брашно и разбъркваме до получаване на хомогенна смес.

Сместа изсипваме в намазнена и набрашнена кръгла тава.

Върху сместа подреждаме ябълките, нарязани на тънки филийки.

Печем в умерена фурна. Поръсваме при сервирането с пудра захар - за предпочитане, когато сладкишът е изстинал добре.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: