Домашна торта Шоколадово маскарпоне

18/05/2012
Илария
отИларияНовак
"Ако Ева имаше готварска печка, щеше да изкуши Адам именно с тази Домашна торта шоколадово Маскарпоне, а не с някаква си ябълка "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо78 339
  • Преглеждания за месеца673
  • Преглеждания за седмицата373
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блатовете разбийте белтъците със захарта на твърд сняг и внимателно ги объркайте с брашното и смлените орехи. Сипете сместа в тава с диаметър около 22 см, застлана със същия размер хартия.

Изпечете общо 3 блата в загряна на 160 градуса фурна за около 20-30 минути всеки. Охлаждайте блатовете и отлепяйте хартията.

За крема разбийте яйцата с захарта до пухкав крем и добавете брашното и ванилия. Започнете да добавяте при непрекъснато бъркане току-що кипналото прясно мляко.

След това прехвърлете крема в тенджерата на млякото и го върнете на котлона. Бъркайте енергично, докато се сгъсти крема.

Натрошете шоколада, сипете го към горещия крем и след 40-50 секунди започнете за разбърквате, докато крема се хомогенизира.

Оставете крема да изстине и разбийте маскарпонето. Добавете сметаната към него и отново разбийте добре. Започнете при непрекъснато разбиване да добавяте по малко от крема към маскарпонето.

В подходящ поднос слепете блатовете с крема и отгоре намажете обилно с крем. Поръсете за украса с натрошени ядки или друга по желание и сложете тортата в хладилник за 1 нощ.[ подобни рецепти тук ]
Източник: ezine.bg

Рейтинг

4.7
Общо 19 гласували
5 16
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: