Пуешки бутчета на фурна

02/05/2017
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф68376121566
"Майсторите готвят пуешки бутчета и им се получават страхотни "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо23 741
  • Преглеждания за месеца338
  • Преглеждания за седмицата144
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките бутчета се измиват, подсушават и се поръсват със сол, черен и червен пипер.

Намазват се отвсякъде с горчицата и се поставят в тавичка. Лукът, чесънът и морковите се почистват, нарязват се на едро и се нареждат около бутчетата.

Нарязаните зеленчуци се поръсват със сол, черен пипер и щипка мащерка. Поливат се с малко зехтин, след което се добавят се бирата и водата.

Тавата се покрива с алуминиево фолио и се поставя в предварително загрята на 180 градуса фурна за около час и половина.

След изпичането им бутчетата се изваждат от тавата, а зеленчуците заедно с течността се прехвърлят в тенджерка. Бутчетата се връщат в тавата заедно с малко вода и зехтин и се допичат колкото да получат хубав загар.

Зеленчуците заедно със соса се пасират, след което към тях се прибавя заквасената сметана.

Сосът се разбърква хубаво и се връща към вече запечените бутчета. Ястието се поднася с гарнитура по собствен избор и поръсено със пресен магданоз.

Източник: biri-miri.blogspot[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 7 гласували
5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: