Пухкави сиренки с масло

30/04/2017
Veselina
отVeselinaНовак
"Този път закуската е от нас, а вие не пропускайте да си запишете рецептата за пухкави сиренки "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо294 715
  • Преглеждания за месеца7969
  • Преглеждания за седмицата338
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме 2 ½ ч.ч. брашно в купа заедно с маята. Разбъркваме да се смесят двете съставки. В друга купа чукваме 2 бр. яйца. Разбъркваме ги с телена бъркалка или вилица.

Добавяме 3 с.л. масло, щипка сол и щипка захар. Разбъркваме и накрая слагаме киселото мляко и заквасената сметана. Разбъркваме и слагаме при брашното. Натрошаваме сиренето и го слагаме и него вътре.

Замесваме тестото в купата, без да го вадим. Покриваме ги и го оставяме да втаса за 40 мин. Вадим го от купата и го оформяме на топка като замесваме. За да не лепне, поръсваме с брашно работното място.

Делим го на 9 равни части. В микровълновата си размекваме в малък съд 4 с.л. масло. В тава слагаме хартия за печене и на разстояние в три редици слагаме добре оформени с маслени ръце солените топки.

Мажем отгоре с разбит ½ жълтък /толкова имах и ми бе достатъчен/, смесен с 2 с.л. олио, с четка. По желание ръсим със сусам. Печем на 200 градуса в загрята фурна. Получават се много пухкави и ароматни сиренки![ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 17 гласували
5 17
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: