Тиквички с бекон на фурна

26/04/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваАвтор2675881106722
"Предястие ли? Това е истински кулинарен празник?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 186
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се обелват и всяка се нарязва на три парчета под формата на пънчета, които са с дебелина около 4 см.

Поставят се в тенджерка, заливаме със студена вода и малко сол, вари се за 6 минути, изваждат се и добре се отцеждат от водата. С малка лъжичка се издълбават отвори в средата на всяко парче.

Издълбаната част се нарязва ситно в купа, добавя се натрошено сирене, нарязан ситно пресен копър, малко сол, защото и сиренето е солено, черен пипер и счукана скилидка чесън.

Разбърква се и пълним тиквичките с малка лъжичка. Всяка лента бекон се нарязва на две по дължина и с лентите се обвиват тиквените пънчета, може да се забоде с клечка за зъби.

Нареждат се в намаслена тава и печем в загрята фурна 180-200 градуса за 30 минути. Изважда се и върху всяка се поставя настърган кашкавал.

Връщат се във фурната да се запече леко кашкавалът и изваждаме в чиния. Сервираме с млечен сос или с пресни зеленчуци. Бързо и вкусно топло предястие от тиквички.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 6 гласували
5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: