Бананова торта с много крем

17/04/2017
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
"Знаете как е при тортите - колкото повече крем, толкова по-вкусни са, а тази е направо вълшебна "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 843
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата: яйцата се разбиват заедно със захарта на пяна. След това се добавят останалите продукти. Всичкото се разбърква много добре и се изсипва в леко намазнена тава. Пече се във фурна на 180 градуса за 35 минути. През това време се приготвя кремът.

В тенджера се слага млякото и захарта. Слага се на котлона да се стопли. Отделно в купа се смесват останалите продукти без маслото. Когато млякото се стопли и захарта се разтопи, се изсипва сместа и се разбърква постоянно, докато се сгъсти.

Вдига се от котлона и се добавя маслото. Разбърква се до разтопяване. Оставя се да се охлади. Готовият блат се реже на два еднакви блата.

Долният блат се маже обилно с крем, нареждат се нарязаните на колелца банани, отново се маже с крем. Слага се вторият блат отгоре и се намазва съвсем леко с крем отгоре. Поръсва се обилно с шоко пръчици.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: