Хапки с розички от пушена сьомга, пилешка пастърма и крема сирене

11/04/2017
Tinkerbell1
отTinkerbell1Новак6
"Забравете за салатите, парти хапките са най-актуалният хит при предястията "
  • Приготвяне
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо782
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нарежете филийките хляб на половинки и ги запечете на грил тиган за няколко секунди. Оставете ги настрана, за да изстинат.

2. Докато изстиват смесете крема сиренето и заквасената сметана и солта и разбъркайте докато се смесят. На тази стъпка по желание може да добавите ситно нарязания пресен чесън.

3. Нарежете филето пушена сьомга или пастърмата на относително равни ивички /не е нужно да са напълно еднакви/.

4. Измийте копъра и магданоза и изберете еднакви по големина листенца. Откъснете ги и подсушете с домакинска хартия.

5. Нарежете краставицата на кръгчета или направете лентички с белачка. Оставете ги наблизо, за да ви бъдат под ръка при ''сглобяването'' на хапките.

6. Наредете вече изстиналите филийки в красиво плато/плата или чиния по избор и ги намажете със сместа от сиренето и сметаната. Поставете парченце краставичка отгоре и леко притиснете, за да се залепи за филийката /може да оставите половината хапки без краставица за разнообразие/.

7. Трудната част - вземете лентичка сьомга /пастърма и внимателно започнете да го завивате до получаването на розичка.

Внимателно поставете розичката върху парченцата краставица /за да спестите време или за да използвате изрезките от сьомгата може да нарежете сьомгата на малки парченца и да ги сложите върху краставицата/.

8. След като сте оформили и поставили розичките, сега е момента да ги декорирате със зелените подправки.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: