Класически поширани яйца

06/04/2017
Мисса
отМиссаЧирак253427
"Заложете на класиката - поширани яйца и свежа гарнитура "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо50 198
  • Преглеждания за месеца898
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • вода
  • оцет
  • сол
  • подправки - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В плитка тенджера или касерола се сипва вода по-малко от половината на вместимостта. Водата се кипва на котлона с няколко капки оцет - за да запазят яйцата своята цялост.

Като заври водата тенджерата се отмества от котлона и вътре внимателно се счупват яйцата, като се пускат от ниско, за да не се разнесат белтъците или да се спукат жълтъците.

Котлонът се намалява и тенджерата се връща на огъня. За да получите ефекта на леко рохкаво поширано яйце задръжте на котлона около 5 минути, а за да е с твърд жълтък от 6 до 8 в зависимост от температурата, при която работите.

Като ги извадите повторете със следващата порция от три яйца - ако слагате по повече има опасност да не получат добра форма. Сервирайте в чинии и декорирайте с подправки, сос, свежи зеленчуци или други продукти.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: