Пуешки бутчета в гювеч

05/04/2017
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф68376121566
"С тези вкусни бутчета преяждането ви е гарантирано "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 457
  • Преглеждания за месеца229
  • Преглеждания за седмицата109
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с мариноването на пуешките бутчета. За целта в купичка смесваме горчицата (аз използвах руска, доста люта), зехтина, оцета, меда, чубрицата и салвията. Хубаво разбъркваме съставките, за да се получи кремообразна смес.

Измиваме пуешките бутчета и ги подсушаваме. След това ги поръсваме със сол и черен пипер. Намазваме ги хубаво с маринатата и ги оставяме да престоят така най-малко два часа.

Лука и морковите почистваме и нарязваме на шайби. Гъбите също (лично аз не ги мия, а ги обелвам). Обелените картофи нарязваме на по-едри парчета. Смесваме всички подготвени зеленчуци в гювеч.

Поръсваме със сол и черен пипер. Наливаме малко олио и около половин чаша вода. По средата слагаме маринованите бутчета. Ако ни е останала марината я изливаме върху бутчетата.

Похлупваме гювеча и го слагаме в студена фурна. Печем около 30 минути на 220 градуса, след което намаляваме градусите на 180. Печем още около два часа.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 9 гласували
5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: