Палачинкова лазаня

19/04/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
"Тази рецепта е две в едно - хем палачинки, хем лазаня Вкусът е определено превъзходен - прекрасна идея за вечеря с чаша вино"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо61 014
  • Преглеждания за месеца3852
  • Преглеждания за седмицата1078
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • палачинки - около 10 броя готови, по - големи
  • за соса
  • колбас - 250 г по избор
  • гъби - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • домати - 3 броя или 200 г доматено пюре
  • магданоз - 5 стръка
  • лук - глава
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • босилек - 1 ч.л. сушен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • майорана - щипка смлян
  • черен пипер - щипка смлян
  • кимион - щипка смлян
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте малко мазнина в съд на котлона и задушете накълцания лук, а после чесън и нарязаните колбаси.

Щом се запържи, добавете ситно нарязаните гъби. Щом и те омекнат, добавете доматите заедно с малко вода. Оставете сосът да къкри на бавен огън около 15 минути, като овкусите с всички подправки.

В намазнена тава сложете палачинка или 2 по желание, поръсете с настърган кашкавал, соса и редувайте така до изчерпване на количествата.

Завършете с палачинки и обилно поръсено с кашкавал. Сложете Палачинковата лазаня да се пече в умерено загряна фурна за около 20-25 минути. [подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

4.2
Общо 28 гласували
5 14
4 7
3 5
2 2
1 0
Дай твоята оценка: