Салата Мексикана

10/03/2017
Анелия Цонева
отАнелия ЦоневаГотвач92175161
"Щом ще приготвяте днес салата Мексикана, то тогава да вадим от хладилника не ракията, а текилата?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 254
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • боб - 250 г червен
  • чушки - 200 г печени
  • домати - 350 г
  • лук - 1 глава стар
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • олио - 3 с.л. слънчогледово
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете бобените зърна в хладка вода поне за час. Сварете боба до пълната му готовност, като не забравяте да смените водата след първоначалната му завиране.

След като е готов, отцедете и охладете. В подходящ съд нарежете лука на ситно, като за кюфтета. Почистете печените чушки от люспите и нарежете на едри квадрати. Хубаво е пиперките да са по равен брой червени и зелени.

Нарежете домата също на кубчета и накрая счукайте скилидките чесън. Полейте с три супени лъжици слънчогледово олио, посолете, добавете черен пипер на вкус и разбъркайте добре готовата салата. Можете да поръсите с няколко капки оцет балсамико.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: