Пухкава питка за здраве

10/03/2017
Мария Симова
отМария СимоваЕнтусиаст1542117516
"Вкусна пита, наречена за здраве - пригответе и раздадете "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо438 377
  • Преглеждания за месеца1067
  • Преглеждания за седмицата2334
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разтворете маята в леко затопленото мляко заедно със захарта, оставете на топло да шупне (втаса). Пресейте брашното в голям съд, прибавете солта и разбъркайте добре.

Оформете кладенче и в него добавете останалите продукти за тестото, прибавете втасалата мая, омесете меко тесто и оставете на топло място да удвои обема си.

Разделяме тестото на четири равни части. Всяка част оформяме на топче и разточваме на тънки правоъгълни листа. Взимаме един лист, мажем го с разтопено масло и върху него слагаме втори лист. Навиваме на стегнато руло и режем на равни парчета, 2 см всяко. Същото повтаряме с другите две листа.

Подреждаме парчетата в тава със застъпване. В средата поставяме 4 парчета върху тях още 4 с разминаване. Най-отгоре слагаме едно от отрязаните крайчета на рулата. Поливаме с останалото масло, намазваме оформената питка с разбитите жълтък, и поръсваме със сусам.

Без да втасва втори път , изпичаме питката на загрята на 200 градуса фурна за 40 мин.

Печете до готовност със златист загар.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 16 гласували
5 16
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: