Паламуд с домати и ориз

28/02/2017
ГЕРГАНА ЯНКОВА
отГЕРГАНА ЯНКОВАИноватор2944168783
"Обичаме прости и изчистени рецепти с гарантиран резултат - като тази тук Хапнете с удоволствие и да ви е сладко "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо716
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете рибата. Овкусете с лимон и сол и оставете настрана. Нарежете на едро лука, чесъна и моркова. В дълбок тиган загрейте олио и задушете зеленчуците и орехите.

Като омекне лука прибавете и ориза, заедно с 3 ч.ч. вода и доматения сок. Овкусете с подправките /сол, олио, черен пипер, червен пипер и девесил/. Оставете на котлона, докато заври.

В намазнена тава сложете рибата и върху нея сложете няколко резенчета лимон. Изсипете плънката и завийте тавата с алуминиево фолио.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 1 ч. - 1 ч. и 15 мин. Сервирайте с парче лимон.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.6
Общо 5 гласували
5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: