Бърза вечеря с панирана скумрия

23/02/2017
Паулина Стоянова
отПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
"Приготвя се толкова бързо, че няма да имате време да обелите картофите за пържене "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 686
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг2 от 5

Необходими Съставки

  • скумрия - 3 бр
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - колкото поеме
  • сол - 1 1/2 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вие си избирате каква скумрия да купите, замразена, огладена, изчистена или не.

Скумрията се изчиства, измива и се нарязва на половина, половинките се разрязват на още две половини, така стават 4 парчета от една риба.

Яйцата ги разбираме със солта и добавяме брашно, сместа трябва да наподобява боза, толкова да е гъста, че да се задържа по парчетата при потапяне.

Слагаме олио в тиган, след като загрее, потапяме парче в сместа и го слагаме да се пържи. Изключително вкусна става рибата, може да изстискате лимон за по- добър вкус.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

2
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: