Вити банички с домашна майонеза
19/02/2017

отКарина ТрендафиловаНовак
"За отлични резултати и страхотен вкус - спазвайте рецептата и дайте лайк на автора!"
- Приготвяне
- Готвене
- Тotal
- Порции13
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- кори за баница - 1 пакет
- яйца - 4 бр.
- кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
- сирене - 300 г (по - меко или обезсолено)
- сода - 1 ч.л.
- олио - за намазване
- За майонезата
- прясно яйце - 1 бр.
- олио - 200 мл
- сол - 1 к.л.
- лимонена киселина - 1 щипка (или супена лъжица лимонов сок)
Начин на приготвяне
Първо, приготвяме майонезата. В дълбок и тесен съд слагаме всички продукти, взимаме пасатор и почваме да разбиваме, като първо изчакваме няколко секунди, а после почваме да движим пасатора нагоре - надолу. За по-малко от минута майонезата е готова.
В купа разбиваме 3 от яйцата и добавяме майонезата, разбиваме с тел или миксер. Натрошаваме сиренето, а в купичка слагаме 5 пълни лъжици от киселото мляко и содата, които после добавяме към останалата смес. Всичко разбъркваме хубаво с лъжица.
Включваме фурната на 160 градуса с вентилатор или на 180 без.
Взимаме по една кора, мажем с малко олио и поръсваме от сместа. Завиваме на охлювче, но не много стегнато, и слагаме в намазнена тава. Така процедираме с всички кори или докато свърши плънката.
Тогава разбиваме останалото яйце с останалото кисело мляко и с лъжица поръсваме върху баничките (най-вече там, където ни се вижда сухо).
Печем на предварително загрята фурна за около 30 минути до готовност, може и да проверим с клечка за зъби.
Готовите банички консумираме както топли, така и студени - всякак са вкусни и меки![ подобни рецепти тук ]
В купа разбиваме 3 от яйцата и добавяме майонезата, разбиваме с тел или миксер. Натрошаваме сиренето, а в купичка слагаме 5 пълни лъжици от киселото мляко и содата, които после добавяме към останалата смес. Всичко разбъркваме хубаво с лъжица.
Включваме фурната на 160 градуса с вентилатор или на 180 без.
Взимаме по една кора, мажем с малко олио и поръсваме от сместа. Завиваме на охлювче, но не много стегнато, и слагаме в намазнена тава. Така процедираме с всички кори или докато свърши плънката.
Тогава разбиваме останалото яйце с останалото кисело мляко и с лъжица поръсваме върху баничките (най-вече там, където ни се вижда сухо).
Печем на предварително загрята фурна за около 30 минути до готовност, може и да проверим с клечка за зъби.
Готовите банички консумираме както топли, така и студени - всякак са вкусни и меки![ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg