Гювечета по Свищовски

13/02/2017
Невена Блажева Иванова
отНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач14553514
"Когато не ви се ходи чак до Свищов, за да вземете рецептата за гювечетата, ние ще ви донесем вкусни гювечета по Свищовски, защото сте ни приятели "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо80 781
  • Преглеждания за месеца3248
  • Преглеждания за седмицата238
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете гъбите на филийки и задушете в кравето масло и малко зехтин, заедно с чесъна. След това на дъното на всяко гювече капнете зехтин и размажете по стените на гювечетата.

Наденицата нарежете на колелца, печените чушки на парчета, сиренето натрошете, а кашкавала настържете.

Във всяко едно намазнено гювече разпределете доматения сок, сипете и по 1 с.л. лютеница, прибавете наденицата, печените чушки, натрошеното сирене и изварата, задушените гъби и най-отгоре кашкавала.

Поръсваме със сол, черния и червения пипер и чубрицата.

Слагаме гювечетата в студена фурна и печем на максимална температура 30 минути, изваждаме, чупваме по едно яйце във всяко гювече, намаляваме фурната и запичаме гювечетата, докато яйцата се забулят.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.6
Общо 14 гласували
5 12
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка: