Българска лазаня

31/01/2017
Diddy Portarska
отDiddy PortarskaЧирак525174
"Дали италианската лазаня има достоен съперник в лицето на тази българска лазаня?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 009
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се режат много на ситно. Най-добре ако имате чопър, да го използвате за тази работа.

Зеленчуците се слагат в тиган с малко мазнина и се запържват до омекване. След това добавяме каймата и изчакаме хубаво да се запържи. След това добавяме доматения сос и подправките и зачакваме малко да се сгъсти сместа.

Време е да отворим корите за лазаня. Избираме си продълговата тавичка и започваме да редим корите. Върху тях слагаме соса, и така докато свършат продуктите.

Важно е всяка от корите да я намазваме с мазнина преди да я сложим в тавата. Слагаме лазанята във фурната на 180 градуса за около 30 минути.

Следва да я залеем със заливката, която е много лесна. Смесваме всичките продукти за заливката (брашното, киселото мляко и яйцата). Важно е да са разбити много добре.

След като е залята лазанята, печем още докато заливката придобие златист цвят и изключваме фурната.

Приятен апетит! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 4 гласували
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: