Тутманик със сирене

01/02/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaМастър Шеф86026011681
"Закуската днес е от нас и е страхотна!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19 904
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното, към което добавяме солта. Маята разтваряме в хладкото прясно мляко, захарта и 2 с.л. брашно. Правим кладенче, в което изсипваме шупналата мая, яйцата / от които сме заделили жълтъка за намазване/, киселото мляко и размекналото масло. Настъргвам на ситно и малко от сиренето.

Омесвам меко, еластично тесто. Разточвам кръг с дебелина около 1 см. С помощта на чаша изрязвам кръгове. Подготвям и плънката от настъргани на едро сирене и кашкавал, смесени с маслото и яйцето.

В тава, постлана с хартия за печене, подреждам първото кръгче, което подпирам с чашка, за да стои изправено. Между всяко от тях слагам по лъжица от пълнежа.

Така докато се подредят в кръг около тавата във форма на геврек. Но моята тава се оказа по-голяма от необходимото, затова празнината в средата, запълних с част от плънката.

Оставям за около 30 мин. на топло , за да удвои обема си. Глазирам с жълтъка и поръсвам със сусамови семена. Пека във фурна на 200 градуса, завит с фолио. Вече готов и изпечен, махам фолиото, за да се зачерви и отгоре.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка: