Пуешка яхнийка с лук

30/01/2017
"Почти като пилешката, но някак по-богата, по-ароматна, по-вкусна "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 508
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • пуешко месо - 3 бутчета
  • лук - 3 средни глави
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • подправки - чубрица, магданоз, сол, черен пипер
  • вода - колкото да се покрият бутчетата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата ги сваряваме в подсолена вода за около час. Нарязваме лука на полумесеци, обезкостяваме сварените пуешки бутчета. Нарязваме и магданоза едро.

Лука запържваме леко. В бульона, в който сме варили бутчетата, слагаме месото, запържения лук.

Добавяме червения пипер и чубрицата, черния пипер и магданоза.

Бульонът трябва само да покрие месото и лука. Оставяме да ври на бавен огън за около половин час.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: