Агнешки кебап с кисело мляко и питка

27/01/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40914111
"Дори и да не сте гладни, ще искате да повторите, защото няма такава вкусотия "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 306
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарязваме на кубчета и към него прибавяме лука, нарязан на едро.

Покриваме с фолио и слагаме в хладилника да престои 4-5 часа (може и цяла нощ да стои). Когато ги извадим от хладилника отделяме месото от лука.

Сгорещяваме олиото и слагаме месото и настъргания домат. От време на време разбъркваме, докато месото стане златисто.

Добавяме 2 ч.ч. вода и варим на умерен огън, до готовност на месото, а водата се изпари (ако е необходимо добавяме още вода, докато месото се свари много добре).

Подправяме със солта и черния пипер. Филийките хляб нарязваме на две части и ги затопляме на тиган.

В порционна чиния нареждаме по две половини от филиите и отгоре ги заливаме с разтопеното масло. Отгоре слагаме от разбитото кисело мляко, а върху него подреждаме месото.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: