Свинско с гъби и зеленчуци

23/01/2017
цветослава киркова
отцветослава кирковаГотвач393192281
"Това свинско изисква хубаво червено вино и приятна компания "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции24
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 607
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г (рибица)
  • гъби - 10 бр. печурки пресни
  • лук - 3 глави кромид
  • червени чушки - 3 бр. печени
  • червено вино - 50 мл
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • бял пипер
  • магданоз
  • картофено пюре - за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо нарежете на кубчета, лука - на полумесци, гъбите на филийки, чушките на жулиени.

В уок тиган или тенджера сложете свинското, добавете малко олио и сол, сложете на огъня и гответе за около 20 мин под капак, като бъркате от време на време, за да не загори, след това добавете кромида, налейте малко вода и оставете за още 10 мин, след това добавете и гъбите, накрая прибавете чушките, подправките, налейте виното и ако е необходимо - още малко вода.

Гответе още 5 мин и свалете от огъня, поръсете ястието с пресен магданоз, по желание сервирайте с картофено пюре.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: