Свинско контрафиле със сметанов сос с гъби

23/01/2017
Tony
отTonyНовак811
"Кой каза, че е на диета, за да изядем и неговата порция свинско със сметана "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 494
  • Преглеждания за месеца153
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското (може да се приготви и с пилешко) да е на филета, овкусени със сол и черен пипер. Запържваме ги в малко мазнина до златисто и от двете страни и нареждаме в тавичка.

Нарязваме гъбите и ги задушаваме в тенджера с малко масло и олио, овкусени със сол и черен пипер и стрък пресен лук. След като са готови, ги местим в една купичка.

Използваме тенджерата от гъбите, слагаме олио и в него запържваме 2 с.л. брашно. На тънка струя и с бъркане добавяме сметаната, прясното и водата.

Добавяме част от гъбите, като заври - пасираме, връщаме на котлона и добавяме останалите гъби, черен пипер, сол, индийско орехче и топено сирене (аз сложих 3 триъгълника, от това, което се продава в кръгла кутийка).

След като ври 5 минути, махаме от котлона и заливаме пържолите.

Печем в предварително загрята фурна на 230 градуса до готовност.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: