Пържено кисело зеле със свинско месо

22/12/2019
Елена Стефанова Йорданова
отЕлена Стефанова ЙордановаНовак
"Застудее ли, хич не ни търсете да хрупаме салати. Вместо това ни пригответе пържено кисело зеле със свинско "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 210
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 2 зелки
  • мас - около 300 г
  • свинско месо - 2 кг вратно
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям съд се слага маста и нарязаното на ситно зеле. Отначало се пържи на силен огън, после се намалява котлона.

Зелето се пържи около два часа, като често се разбърква.

Свинското месо се нарязва на хапки и в малко олио се запържва до готовност.Готовото месо се овкусява с черен пипер и щипка сол.

Изпърженото месо се добавя към готовото зеле или се сервира отделно от него.

Пърженото кисело зеле със свинско месо е много вкусно.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: