Сочен ябълков пай

19/01/2017
Мина Димитрова
отМина ДимитроваИноватор232212
"Вече сме толкова печени, че можем да забъркаме този сладкиш направо с една ръка "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10 - 12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 897
  • Преглеждания за месеца112
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите за основата на пая се омесва меко тесто. Разпределя се равномерно по дъното и стените на тортена форма. Пече се в загрята фурна на 200 градуса за около 15 мин., да порозовее.

Ябълките се обелват, почистват се от семките и се нарязват на дребни парчета, Прибавят се захарта, орехите нарязани на парчета, стафидите, настърганата кора от портокал и бисквитите, начупени на малки парченца.

Накрая се прибавят и разтопеното, но охладено масло и медът. Всичко се разбърква хубаво и се пълни вече изпечената основа на пая.

Поставя се отново във фурната на слаби градуси (около 160), само на горен реотан, докато се зачерви. Готовият ябълков пай се консумира изстинал.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: