Банички с готови кори

18/01/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаНовак
"Вместо едва голяма баница за цялото семейство, пригответе сочни банички за всеки поотделно - така всеки да си знае баничката и да няма сърдити "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции14-16
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо221 213
  • Преглеждания за месеца2398
  • Преглеждания за седмицата635
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват, а към тях се прибавя киселото мляко, което да е със стайна температура.След това се слага и солта, разбърква се и се добавя разтворената в малко хладка вода мая + захар.

Прибавя се брашното и се разбърква до хомогенна смес. Тестото се оставя да почине 10-15 мин. Корите се разтварят, след като тестото е починало.

За всяка баничка са необходими две кори. Корите се разполагат по дължина. Горната кора се намазва леко с олио или масло. Слагат се 2-3 с.л. от сместа и кората се намазва само в средата.

Поръсва се със сирене и се прегъват лявата и дясната част към средата, където двете половини се срещат, но не е нужно да се застъпват.Така полученият правоъгълник се завива на стегнато руло.

Баничките се редят в подходящ съд върху хартия за печене на разстояние една от друга. Отгоре всяка баничка се намазва със сместа и се оставят да престоят около 10 мин. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато придобият златист цвят.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.7
Общо 11 гласували
5 9
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: