Торта с крем Маскарпоне

15/01/2017
Пресиана Димитрова
отПресиана ДимитроваНовак
"Всяка уважаваща себе си торта има маскарпоне или поне ѝ се иска да има "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 179
  • Преглеждания за месеца193
  • Преглеждания за седмицата71
  • Рейтинг3.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото за блатовете:
Първо смесвам киселото мляко с бакпулвера и содата да шупне, след това добавям захарта, какаото, канелата и захарта. Добавям пресятото брашно, бъркам с миксер, докато не се получи сместа за кекс. По желание може да сложите и 1/2 ч.ч. олио или зехтин.

Печете на загрята фурна 150 градуса, след като го сложите, постепенно усилвате фурната до 200 градуса, без да отваряте врата на фурната.

За крема:
Маскарпонето се разбива с миксер, след това подсладеното кондензирано мляко, но постепенно, ако се добави по-голямо количество маскарпонето, ще се втечни.

Течната сладкарска сметана се разбива с есенцията ром до получаването на гъст крем и се добавя внимателно към крема с маскарпоне.

Разбърква се с помощта на шпатула или лъжица до получаването на еднородна смес.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3.5
Общо 2 гласували
5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: