Фусили с пушена риба тон

15/01/2017
Maria Petrova
отMaria PetrovaНовак18512
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо170
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • фусили - 320 г или букатини
  • течна сметана - 100 мл
  • пушена риба тон - 80 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • чесън
  • сол
  • зехтин - екстра върджин
  • черен пипер
  • хайвер - от риба тон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарязваме рибата на ивици.

Разтриваме дъното на тенджера с обелена скилидка чесън (това ще придаде аромат на ястието).

Слагаме сметаната в тенджерата.

Смесваме в купа жълтъците със захарта и щипка сол и черен пипер. Сипваме топлото (не горещо) мляко в купата. Разбъркваме добре и връщаме в тенджерата на слаб огън за около 5 мин, докато кремът се сгъсти.

Изключваме котлона, оставяме да изстине и добавяме ивиците риба.

Фусилите сваряваме в подсолена вода според указанията на опаковката.

Отцеждаме, но не хвърляме водата. Ако кремът е много гъст, добавяме 1 черпак от нея.

Разбъркваме пастата със соса и поръсваме с хайвер, малко разтопено масло (по желание) и черен пипер.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: