Шпиковано пуешко филе в плик

03/01/2017
Monika Ivanova
отMonika IvanovaМастър Шеф43910643725
"Сочно, деликатно и много ароматно - ястие, създадено да носи кулинарна наслада "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо23 649
  • Преглеждания за месеца684
  • Преглеждания за седмицата437
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В парчето пуешко правите малки разрези (колкото да влезе кубче около 0.5 см х 0. 5 см). Моркова, чесъна и маслото режете на малки кубчета и ги пъхвате на различни места в предварително направените дупчици. Поръсвате месото със сол и черен пипер по ваш собствен вкус, поливате 1 с.л. соев сос и оставяте за няколко часа в хладилник (покрито с фолио или в затворена купа).

След като месото престои, го изваждате и слагате в плик за печене. Доливате вода, останалия соев сос, олио и бяло вино. Затваряте плика и правите 1-2 малки дупчици в него. Пече се на 180 градуса поне час и 10 минути в зависимост от силата на фурната - може да отнеме и около час и половина.

Разбира се, че месото е готово, когато придобие приятен потъмнял цвят. Изваждате от фурната и внимателно разкъсвате плика, така че да не останат парчета от него по месото или соса.

Соса, които е останал в плика от печенето, разреждате с още 1 с.л. соев сос, 2-3 с.л. вода и толкова бяло вино и 1 с.л. брашно. Разбъркайте го хубаво, така че да не стане на буци и го сложете в тиган или малка тенджерка на котлона за 2-3 минути, докато се сгъсти.

При сервиране полейте месото, за да не е сухо.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: