Чеснови зелеви сарми

29/12/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваНовак
"Не жалете чесъна, иначе няма да са толкова вкусни. А на който не му харесват миризмата - гладен да си ходи "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 393
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелевите листа се измиват добре и се сваряват в подсолена вода. После се изцеждат и се оставят да изстинат.

През това време чесънът и лука се надробяват, към тях се добавят кайма, подправки, сол, доматено пюре и се запържват. Накрая се добавя и оризът.

Долива се малко вода и се оставя да покъкри за няколко минути.

Готовата плънка се слага върху зелевите листа и се увиват.

Нареждат се в тенджера, добавя се олио, подправки и малко вода и се оставят да заврат до готовност.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: