Здравословна и разнообразна пилешка мусака

24/10/2012
"Една интересна мусака с пухкава заливка, която ви препоръчваме да опитате "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 670
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 200 г пилешко филе
  • моркови - 2 големи
  • лук - 1 глава
  • яйца - 3 броя(само белтъци)
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • ориз - 50 г (бял или кафяв)
  • сол - 5 - 10 г
  • подправки - универсални, за пилешко филе
  • подсладител - захар или изкуствен подсладител, стрит на прах, на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате филето на ситно (1см ширина - 1.5-2 см ширина). Настъргвате морковите и лука на ренде. Смесвате морковите, лука и ориза, добавяте солта и подсладителя. Обърквате добре сместа, разстилате я в огнеупорна стъклена купа или тава. Нареждате отгоре нарязаното филе, като отгоре го поръсвате с подправката за филе.

Не прекалявайте, за да не стане прекалено солено и също така имайте предвид че подправката за филе има и сол и др. подправки!

Пълните с вода или бульон тавата или стъклената купа. Печете до увиране на месото и на другите продукти.

Разбивате 3-те белтъка и добавяте киселото мляко. С получената застройка заливате и връщате във фурната, докато се получи добре опечена коричка :)

БОН АПЕТИ! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.5
Общо 6 гласували
5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: