Нахут яхния

10/12/2016
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф68376121566
"От кухнята на баба - вкусна и здравословна яхния от нахут "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо29 131
  • Преглеждания за месеца1463
  • Преглеждания за седмицата554
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се накисва във вода от предната вечер. Сменя се водата и се слага да ври поне час и половина.

През това време се подготвят зеленчуците. Праз лукът и морковите се почистват и режат на кръгчета. Почистеният чесън се реже на ситно.

Зеленчуците се слагат в тиган и се задушават с малко мазнина и вода. След като се задушат, се прибавят чушките, почистени и нарязани на дребно. Като омекнат и те, се прибавят доматите. Ако не разполагаме със пресни, спокойно могат да се използват такива от консерва.

Идва ред на подправките - сол, лют червен пипер, куркума, джинджифил, кориандър, черен пипер. Ястието се разбърква се и прибавя към нахута.

Ако водата на нахута е много, предварително се отсипва от нея, а ако е малко - се долива топла вода до желаната гъстота.

Яхнията се вари още 10-15 мин.

Сервира се поръсена с пресен магданоз.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: