Паниран шаран с ароматни подправки

07/12/2016
Биляна Владова
отБиляна ВладоваИноватор1964162533
"Шаранът става най-вкусен, когато отлежи поне денонощие в ароматна марината, може да ни се доверите "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо897
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се изчиства от люспите и се нарязва на шайби. В голям съд се излива виното и се смесват всички подправки.

Количествата им са според вкуса на всеки. В тази марината се потапят парчетата риба.

Завива се във фолио и престоява в хладилник 24 часа. Когато се извади рибата от маринатата се подсушава в домакинска хартия.

Двата вида брашно си омесват заедно с галетата и малко сол. Всяко парче риба се овалва в тази смес и се пържи в силва загрято олио.

Изпържената риба отново се подсушава в домакинска хартия. След това се поръсва с черен и бял пипер и се полива със сок от лимон.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: