Толстолоб с чесън и магданоз

07/12/2016
Ваня Благоева
отВаня БлагоеваГотвач1975522563
"ОПАСНО ВКУСЕН Толстолоб, точната рецепта четете само тук! И да ви е сладко!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 978
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • толстолоб - 1.5 кг
  • олио - около 400 мл
  • брашно - за овалване
  • сол - на вкус
  • за марината
  • чесън - 2 главички
  • магданоз - 1 връзка
  • оцет - 5 - 6 с. л.
  • вода - 2 - 3 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме рибата на филии. Осоляваме я. В тиган сипваме част от олиото.

Щом се нагорещи започваме да пържим рибата, като преди да я поставим в мазнината я овалваме в брашното. Пържим до готовност.

Готовата риба нареждаме в тавичка.

Марината: Почистваме и настъргваме или рендосваме чесъна в малка купичка, измиваме и нарязваме магданоза, добавяме оцета и водата. Разбъркваме хубаво и заливаме рибата.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.3
Общо 4 гласували
5 3
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: