Пандишпанова торта Зайче

29/11/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
"Всяко малко дете заслужава вкусна торта - зайче, камионче или миньон, затова записвайте и се учете "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции20
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 612
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, нишестето и част от прясното мляко. Останалото мляко сложете на котлона да заври. С непрекъснато бъркане изсипете яйчната смес във врящото мляко. Бъркайте, докато се сгъсти. Свалете от котлона и оставете малко да се охлади.

Прибавете маслото и хубаво разбъркайте.Оставете напълно да изстине, като го разбърквате от време на време. Подредете три блата - бял, кафяв, бял един върху друг. С помощта на ринг изрежете от двете страни на блатовете - 2 еднакви елипси - това са ушите на зайчето.Останалата част ще служи за панделката.

В подходящ поднос поставете един цял бял блат. Сиропирайте със сок и намажете с крем.Поръсете с нарязани ягоди и покрийте с кафяв блат. Сиропирайте, намажете с крем и покрийте с бял блат. По същия начин подредете и останалите части от тортата.

След това я сглобете -поставете изрязаните части за уши, а другата част я поставете за панделка. Измажете цялата торта с разбита сметана, поръсете с кокосови стърготини и я украсете по ваш избор и фантазия.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: