Постна мусака с картофи Батат

26/01/2012
Илария
отИларияНовак1171205
"Мусака с батати - звучи като нещо, от което бихме изяли поне две порции "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции7-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 155
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете сладките картофи батат, нарежете ги на продълговати парчета и ги сложете леко да се запържат в сгорещено олио.

През това време нарежете лука и моркова на ситно и сложете да се задушат с няколко с.л. мазнина в тенджера. Добавете към тях нарязаните на парчета патладжани.

Щом и те леко се запържат, долейте виното и оставете да се задушва за няколко минути. Сипете доматите и щом кипне сосът, добавете подправките на вкус.

Добавете вече полузапържените картофи и прехвърлете всичко в тава. Поръсете с галета и сложете да се пече, докато сосът се поизпари.

Залейте с полива, приготвен от разбитите яйца, брашното, 100 мл олио, прясното мляко (може да се замени с гъст айран) и сол. Върнете във фурната и доопечете, докато поливът стегне. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.1
Общо 7 гласували
5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: