Холандски ябълков пай

24/01/2012
Илария
отИларияНовак1171205
"Приготвили сме ви една вкусна изненада, чак до Холандия отидохме за рецептата на този пай "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 491
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го разбъркайте заедно с бакпулвера, захарта, солта, ванилията се разбъркват. Прибавете 3/4 от яйцето и масло на кубчета.

Размачквайте с вилица, докато се получат трохи и омесете на ръка гладко и стегнато тесто. Завийте го с фолио и оставете в хладилника, докато направите плънката.

Обелете ябълките и ги нарежете на кубченца. Разбъркайте ги бързо с лимоновия сок, за да не почернеят и добавете захарта, канелата, стафидите. Аз обичам да добавям и нарязани бадеми.

Намазнете форма за печене с подвижни страни. Разточете 3/4 от тестото и го поставете в тавата. При нужда отрежете излишъка тесто, който се подава.

Сипете плънката вътре и покрийте с останалата 1/4 разточено на лист тесто. По трудният вариант е да изрежете от разточения лист ленти с ширина около 2 см и да ги подредите като решетка отгоре.

Намажете отгоре пая със заделеното яйце и сложете да се пече в предварително загряна фурна на 180 градуса за около час. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.8
Общо 5 гласували
5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: