Агнешко с праз и кисело мляко

25/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваГуру126766437217
"Това ли е любимата ви селска манджа?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо813
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво агнешкото месо. Заливаме с вода и слагаме да се свари, като обираме образувалата се пяна.

Праза почистваме, измиваме и нарязваме на ситно. Когато агнешкото месо е готово - сварено, изваждаме от бульона (запазваме бульона за готвене ).

Отцеждаме месото от водата и леко подсушаваме. Нарязваме на хапки. Слагаме в тенджерка. Прибавяме олио (3 с.л.) и краве масло (1 с.л.). Запържваме леко месото. Към запърженото месо, прибавяме нарязания праз.

Ръсваме черен пипер и сол на вкус. Наливаме бульон от варенето (1 ч.ч.) и задушаваме, докато празът омекне и ястието остане на мазнина. Тогава ръсваме брашно (2 с.л.) или повече на вкус, разбъркваме няколко пъти и наливаме от бульона , докато получим кашичка.

Оставяме да заври и прибавяме разтворено с малко бульон кисело мляко. Опитваме за сол и при необходимост посоляваме.

Поднасяме ястието със зелен магданоз.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: